HABER SPOR TİCARET İLAN KENT HARİTA EĞİTİM ERKEKÇE KADINCA TEKNOLOJİ SAĞLIK LİNK EĞLENCE HAVA VİDEO FOTOĞRAF YAZARLAR ETKİNLİK

LYS yarın yapılacak

LYS yarın yapılacak
18 Haziran 2010 Cuma

Üniversite adaylarının katılacağı ve bu yıldan itibaren uygulanacak Lisans Yerleştirme Sınavları'nın (LYS) ilk oturumları, yarın yapılacak.

LYS, Türkiye'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da gerçekleştirilecek. LYS'nin sabah oturumu saat 10.00'da, öğleden sonraki oturum 14.30'da yapılacak.

Sabah yapılacak Matematik ağırlıklı LYS-1'e 601 bin, öğleden sonra gerçekleştirilecek Yabancı Dil Sınavı LYS-5'e ise 31 bin 300 aday katılacak.

LYS-1 tek oturumda uygulanacak ve toplam 120 dakika sürecek, sınavda Matematik ve Geometri testleri yer alacak. Matematik Testi'nde 50 soru bulunacak ve 75 dakika süre verilecek. Öğrenciler Geometri Testi'nde ise 30 soruyu 45 dakikada çözecek. Testler ayrı soru kitapçıklarında bulunacak, ancak tek cevap kağıdı kullanılacak.

Öğleden sonra yapılacak yabancı dil sınavı da tek oturumda yapılacak ve 120 dakika sürecek. Sınavda adaylara 80 soru sorulacak. Sınav, Almanca, Fransızca ve İngilizce olmak üzere 3 dilde yapılacak. Her dilin testinde yer alan soruların cevap anahtarları birbirinden farklı olacak.

Adaylar, gireceği yabancı dili, cevap kağıdının üst kısmında yer alan "Sınav Yabancı Dili" alanına işaretleyecekler ve bu dildeki soruları cevaplayacaklar. Bu sınavda da tek soru kitapçığı verilecek ve öğrenciler tek cevap kağıdına soruların cevaplarını işaretleyecek.

20 Haziran Pazar günü yapılacak Sosyal Bilimler Sınavı'na ise (LYS-4) 349 bin 100 aday girecek.

LYS'de 180 ve üzeri puan alanlar, LYS puan türleri ile öğrenci alan lisans programlarını tercih edebilecek.

LYS sonuçlarının 15 Temmuz'a kadar internet aracılığıyla internetten adaylara duyurulması planlanıyor. Sınava giren ve sınavı geçerli sayılan tüm adaylara LYS Sınav Sonuç Belgesi gönderilecek. Bu belgede adayın her testteki doğru ve yanlış cevap sayısı, LYS puanları ve başarı sıraları, OBP ve AOBP'leri, yerleştirme puanları ve başarı sıraları yer alacak. Sınav sonuç belgesinde bir adayın yerleştirmede kullanılmayacak olan puanları yer almayacak.

YGS ve LYS sonuçlarına göre yükseköğretim programlarına yerleştirme, merkezi olarak yapılacak.

  • Haberi Yazdır
  • Haberi PDF olarak bilgisayarına kaydet
  • Facebook' ta paylaş
  • Delicious hesabına ekle
  • Twitter' da paylaş
  • Myspace' de paylaş
  • Digg' de paylaş
  • Google' da paylaş
  • Friendfeed' de paylaş
  • Microsoft Live' da paylaş




Yorumlarınızın yayınlanması için "Yorum Kurallarını" okuyun.


reklam
reklam