
2010-2011 eğitim öğretim yılı Çiftlikköy'de düzenlenen coşkulu bir törenle başladı.
Yeni eğitim yılının başlaması nedeniyle Sultaniye'de bulunan Şehit Baçerettin Özgür İlköğretim Okulu'nda tören düzenlendi. Törene İlçe Kaymakamı Hasan Öztürk'ün yanı sıra Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fahrettin Ataman da katıldı. Öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten şiirler okuduğu törende konuşan Kaymakam Hasan Öztürk, özellikle eğitimin öneminden bahsetti. Öztürk, özellikle kız öğrencilerin okutulması yönünde ailelere çağrı yaparak "Kız çocuklarımızın eğitim seviyelerinin yükseltilmesi neslimizin geleceği açısından çok büyük önem taşıyor. Hala bazı aileler kız çocuklarını okutmayıp ev hanımı olsun, çocuklarını büyütsün mantığıyla düşünüyor. Ancak unutulmasın ki ilkokul mezunu bir anneyle üniversite mezunu bir annenin çocuklarını yetiştirmesi açısından büyük fark vardır" dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Fahrettin Ataman ise Çiftlikköy'de eğitimin durumuna ilişkin bilgiler vererek yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olması dileklerinde bulundu. Okul Müdürü Nazmi Karahasanoğlu'da Sultaniye Şehit Baçerettin Özgür İlköğretim Okulu olarak son yıllarda eğitimdeki başarılarının gitgide arttığına dikkat çekti.

Törende daha sonra okula katkıda bulunan işadamlarına teşekkür belgesi verildi. Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ'da okula yaptığı katkılardan dolayı Kaymakam Hasan Öztürk'ten teşekkür belgesi aldı. Diğer teşekkür belgelerini ise Başkan Dağ ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Fahrettin Ataman verdi.
Sekizinci sınıf öğrencilerinin okula yeni başlayan birinci sınıf öğrencilerine 'hoş geldin çiçeği' verdi törende okul öğrencileri de folklor gösterisi yaptı.