
Farkım Farkındalığım Projesi kapsamında Sultaniye Şehit Baçerettin Özgür İlköğretim Okulu öğrencileriyle Yeni Yaşam Engelliler Derneği üyeleri bir araya geldi.
Öğrencilerle paylaşımda bulunan dernek üyeleri daha önce okul bünyesinde gerçekleştirilen bir etkinliğin içinde bulunmadıklarını ve öğrencilerle bir araya geldikleri için çok mutlu olduklarını ve bunu çok önemsediklerini belirttiler. Dernek üyeleri, “Sizler ilerde iş hayatının farklı alanlarında olacaksınız, engelli bireyleri düşünerek hareket etmeniz ve onlar için bir şeyler üretebilmeniz çok önemli. Dışlanmak istemiyoruz, insanlar bunun farkında olsunlar, her insan bir engelli adayıdır” diye konuştular.
Projenin sorumlusu Yalova Üniversitesi Sosyal Hizmetler yüksek lisans öğrencisi ve okulun Rehber Öğretmeni Nükhet Ünlü “Türkiye de 8,5 milyon, Yalova’da 3 bin engelli yaşamakta fakat kaçımız bunun farkında. Bu projeyle öğrencilerde farkındalık kazandırmayı ve empati kurmalarını sağlamayı hedefledik. En önemli engel düşüncelerimizdeki engellerimizdir. Yeni Yaşam Engelliler Derneği üyelerini ve öğrencilerimizi bir araya getirerek düşünce engellerimizi kırıp bir paylaşım ortamı sağlamayı istedik, geldikleri için teşekkür ederiz” dedi.
Sultaniye Şehit Baçerettin Özgür İlköğretim Okulu Müdürü Nazmi Karahasanoğlu öğrencilere, “Yeter ki akıl sağlığımız yerinde olsun o zaman insanın yapamayacağı şey yoktur, bu arkadaşlarımız kendi çabalarıyla bir şeyleri başarmışlar mücadele etmişler, sizler de sahip olduklarınızı en iyi şekilde değerlendirerek topluma faydalı bireyler olmalısınız” dedi. En yakın zamanda öğrencilerle derneğe ziyaretleri de başlatacaklarını belirtti.
Program dernek üyelerinden Ömer Yazıcı’nın sazı eşliğinde öğrencilerle bir türkü şöleninin yaşanmasıyla sonlandırıldı.