HABER SPOR TİCARET İLAN KENT HARİTA EĞİTİM ERKEKÇE KADINCA TEKNOLOJİ SAĞLIK LİNK EĞLENCE HAVA VİDEO FOTOĞRAF YAZARLAR ETKİNLİK

ÇINARCIK METEOROLOJİ İSTASYON MÜDÜRLÜĞÜ KAPATILDI

ÇINARCIK METEOROLOJİ İSTASYON MÜDÜRLÜĞÜ KAPATILDI
21 Ocak 2012 Cumartesi

Meteoroloji Yalova İl Müdürü Rıdvan Öztoprak yaptığı yazılı açıklama ile Çınarcık ilçesinde bulunan Meteoroloji İstasyon Müdürlüğünün idari anlamda kapatıldığını duyurdu. 

Meteoroloji Müdürü Rıdvan Öztoprak yaptığı yazılı açıklamada şu bilgilere yerverdi;
 “Meteoroloji Genel Müdürlüğünün Merkez ve Taşra Teşkilatında düzenleme yapılması hakkındaki, 2011/2632 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı 16.01.2012 tarih ve 28175 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

Buna göre; Meteoroloji Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatında aşağıdaki düzenlemeler yapılmıştır:

23 olan Bölge Müdürlüğü sayısı 15’e düşürülmüş ve Balıkesir, Zonguldak, Isparta,

Tokat, Kırşehir, Şanlıurfa, Malatya ve Kars Bölge Müdürlükleri kapatılmıştır. Yalova Meteoroloji Müdürlüğü önceden olduğu gibi, yeni adı Meteoroloji 1.Bölge Müdürlüğü olan İstanbul’a bağlı olarak meteorolojik hizmetlerini sürdürmeye devam etmektedir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Taşra Teşkilatındaki ilçelerde bulunan 145 adet Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü kapatılmış olup, meteorolojik hizmetler OMGİ (Otomatik Meteorolojik Gözlem Sistemi) tarafından yürütülmektedir. Bu doğrultuda, İlimiz Çınarcık ilçesinde bulunan Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü idari anlamda (Müdürlük Statüsü) kapatılmış, ancak meteorolojik hizmetler devam etmektedir.

İllerde bulunan Müdürlüklerin “Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü” olan ismi, “Meteoroloji Müdürlüğü” olarak değiştirilmiştir.

Bunun yanısıra; İlimiz Merkez ve Çınarcık İlçelerinde bulunan 2 adet  OMGİ’ye (Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu) ilaveten Armutlu ve Altınova İlçelerinde de Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu (OMGİ) kurulması için yer seçimi yapılarak ilgili Belediyelerle protokol imzalanmış olup, kurulum çalışmaları devam etmekte ve 2012 yılı içerisinde sonuçlandırılması hedeflenmektedir.

Ayrıca, karayolları ağında önemli bir yere sahip olan ve kış mevsiminde ulaşımda sıkıntılar yaşanan “Süpürgelik Mevkii”ne de, meteorolojik bilgilerin online alındığı bir adet Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu (OMGİ) kurulumunun sağlanması için Meteoroloji Genel Müdürlüğüne teklifte bulunulmuştur”

 

 

 

 

  • Haberi Yazdır
  • Haberi PDF olarak bilgisayarına kaydet
  • Facebook' ta paylaş
  • Delicious hesabına ekle
  • Twitter' da paylaş
  • Myspace' de paylaş
  • Digg' de paylaş
  • Google' da paylaş
  • Friendfeed' de paylaş
  • Microsoft Live' da paylaş




Yorumlarınızın yayınlanması için "Yorum Kurallarını" okuyun.


reklam
reklam