
AKP Yalova Milletvekili Temel Coşkun ilde çalışan bürokratların Yalova’da yaşamasının önemli olduğu kadar Yalova’da kazanç elde eden kişi ve firmaların da kazançlarını Yalova’da yaşaması gerektiğini söyledi. Coşkun topyekûn bir aidiyet duygusunun gelişmesinin önemine vurgu yaptı.
Milletvekili Coşkun, Yalovalılar kadar burada kazanç elde edenler ve burada çalışan bürokratların da Yalova’yı sahiplenmesi gerektiğinin önemli olduğunu söyledi. Daha önceden de dile getirdiği fikrini savunduğunu dile getiren Coşkun, “Yalova’da kalan bürokratların Yalova’da kalması gerektiği fikrimi daha önceden de ortaya koymuştum. Ben bu fikrimi savunuyorum. Ben Yalova’da kazanan bürokratlar Yalova’da kalsın derken üniversitedeki arkadaşlarımız da bundan rahatsız olmuş. ‘Biz gidip geliyoruz ama görevimizi yapıyoruz’ demişler. Evet, bir mesai anlayışı içerisinde bakarsak bu doğrudur. Eğer bu şehri 24 saat solumak istiyorsak, bu şehri benimsemek istiyorsak bu şehirde yaşamak farklı bir şeydir. Halkla bütünleşmemiz lazım. Özellikle üniversite öğretim üyelerimizin Yalova’da bir üniversite olduğunu, değerli insanların olduğunu bilip bu halkla ilişkilerini ona göre güçlendirmeleri lazım. Çok değerli akademisyenlerimiz var ancak Yalova halkı onu tanımaz, o Yalova halkını tanımazsa bunun bir değeri olmaz. Sadece dersine gelir gider. Elbette ki öncelikleri derslerini vermektir ama mutlaka sosyal etkinliklerle çeşitli şekillerde bu halkla bütünleşmeleri lazımdır” dedi.
“Yalova’da Kazananlar Yalova’da Harcasın”
Yalova’da kazanan firmaların da kazançlarını Yalova’da muhafaza etmesi ve hatta harcamasının önemine değinen Milletvekili Coşkun, “Yalova’da kazanan bürokratın Yalova’da kalması kadar Yalova’da para kazananın da Yalova’da bırakması önemlidir. Bunun içerisine AVM’ler, bankalar, fabrikalar ve özel sektörün hangi kalemi varsa girer. Yalova’da kazanılan paranın akşam 17:00’de mesainin bitmesinden sonra başka yerlere taşınmasını doğru bulmuyorum. Bu şehirde kazanılan bu şehirde muhafaza edilmeli. Mümkün olduğunca da bu şehirde harcanmalı. Ben topyekûn bir aidiyet duygusunun Yalova adına gelişmesini çok istiyorum. Yalova halkının da bu konuda bilinçlenmesi lazım. Yalova halkının hafta sonlarında alışverişlerini Yalova dışındaki büyük illerde yapmaması lazım. Elbette ki dışarıdan da alışveriş ederiz ama önceliğimiz Yalova olmalıdır. En yakınımızdaki esnaftan biz alışveriş yapmazsak, biz Yalova’ya sahip çıkmazsak Yalova’da esnafın yaşama şansı da zayıf olur. Bu aidiyet duygusunu oturtursak Yalova çok daha farklı yerlere gelecektir” diye konuştu.
